5 veganska glassorter du måste pröva nu

Vem älskar inte glass? Särskilt gott är det förstås en varm sommardag, men vi gillar att äta det året om. Som tur är finns det numera en rad olika veganska alternativ att välja på. I den här artikeln listar vi de fem bästa sorterna vi har testat. Har vi missat någon av dina favoriter? Tveka inte att lägga upp en kommentar!

1. Ben & Jerry’s Sundae Non-Dairy Berry Revolutionary

Det här tycker vi är den allra godaste veganska glassen på marknaden. Den har en riktigt god smak av bär och choklad. Dessutom bjuder den inte på några konstiga bismaker i form av havre eller soja. Vid ett blindtest hade vi troligen inte känt skillnaden mellan denna och en glass gjord på komjölk.

Vi gav den här produkten en femma i betyg när vi testade den. Här kan du läsa vår recension.

2. Lejonet & björnen vegansk salty caramel 

Lejonet & björnen är ett lite lyxigare glassvarumärke. De gör sedan en tid tillbaka flera olika veganska glassar. Den här har smak av salt karamell, och vi tycker att den är riktigt god. 

Här kan du läsa vår recension av produkten.

3 vänners vegan glass - Choklad, jordnötter, kolasås och havssalt
3 vänners vegan glass – Choklad, jordnötter, kolasås och havssalt

3. 3 vänners glass: Choklad, jordnötter och kolasås + en nypa havssalt

Denna produkt har ett väldigt långt namn, men det är den värd! Här har vi en glass som smakar riktigt mycket, det hela påminner lite om det populära godiset Snickers. Plus för att det inte finns några konstiga bismaker. 

Vår recension av produkten kan du läsa här.

4. Choice lovely vanilla

De tidigare nämnda glassarna på den här listan är varianter med många olika fyllningar. Och sådana är ju goda. Men ibland vill man bara ha en vanlig vaniljglass. Då är den här glassen från varumärket Choice riktigt god. 

Här kan du läsa hela vår recension.

5. Lejonet & björnen hallonsorbet

Är sorbet glass? Kanske inte, men den här produkten är hursomhelst för god för att missa! Den har en riktigt god smak av hallon och dessutom en fin konsistens. 

Hela recensionen kan du läsa här

Läs mer: