5 sorters riktigt gott gelatinfritt godis

Att äta godis som vegan har traditionellt varit lite krångligt. Ofta innehåller nämligen godbitarna gelatin, vilket är ungefär samma sak som grisfett. Nuförtiden finns det dock en rad sorts godis som är helt fritt från gelatin, och i den här artikeln listar vi några av våra favoriter. Observera att vi inte skriver om choklad i den här artikeln. Är du på jakt efter sådan kan du kolla in den här listan.

1. Gott & blandat original

Många är vi som blev riktigt glada när Malaco gick ut med att de skulle göra sin klassiker Gott & blandat helt vegansk. Dessa bitar är en riktig topprodukt, som vi mer än gärna har som till exempel bilgodis. Ett extra plus för lakritsbitarna, som stjäl showen!

När vi skrev om Gott & blandat original gav vi den högsta betyg. Här kan du läsa hela vår recension av produkten.

2. Fazer Tutti frutti rings

Dessa ringar har ofta fått åka med i våra lördagsgodispåsar. De är inte bara goda, utan dessutom veganska. Ett stort plus för den syrliga smaken och den sköna konsistensen.

När vi skrev om den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Här kan du läsa recensionen.

3. Malaco snöre kola

Malacos kolasnören är till skillnad från jordgubbsvarianten (som innehåller ett färgämne från insekter) helt vegansk. Det är vi såklart väldigt glada för. Det här är ett nostalgigodis av rang, som verkligen för tillbaka tankarna till barndomen.

Här kan du läsa vår recension av kolasnörena.

4. Dave and Jon’s dadlar saltlakrits

Vi är vanligtvis inte några superfan av den här sortens raw food-godis gjort på torkad frukt. Men här har företaget bakom produkten verkligen lyckats. De här dadlarna smakar riktigt god saltlakrits, och det är en produkt som vi verkligen rekommenderar.

En fyra blev vårt betyg. Recensionen kan du läsa här.

5. Gott & blandat salt

Ännu en Gott & blandat-variant på listan. Denna gång en för alla som älskar saltlakrits. Det här är helt enkelt riktigt gott godis, i alla fall i våra ögon. Ett extra plus för bitarna som inte är lakrits utan salta varianter av andra sorters godis.

Här kan du läsa hela recensionen.

Läs mer: