5 goda produkter från Oumph – och en du bör undvika

Varumärket Oumph var något av en sensation när det dök upp i de svenska kyl- och frysdiskarna för en sådär sex, sju år sedan. Äntligen fanns ett välkryddat och lite spännande vegokött att tillgå. Sedan dess har många andra bra varumärken gjort entré, men Oumph har fortfarande många bra produkter. Här kommer de fyra bästa vi har testat, och en som du bör undvika.

Oumph The Original Chunk – veganskt kött

1. Oumph the original chunk

Detta vegokött skulle man kunna kalla för Oumphs basprodukt. Det är helt okryddat, och kan därför användas lite som man vill. Vi gillar till exempel att krydda det med chili, spiskummin, salt, peppar och paprika. Det som gör den här produkten så bra är stekytan, den är verkligen helt fenomenal.

Här kan du läsa hela vår recension av produkten.

2. Oumph ch*cken style fillet

När det kommer till veganska varianter av kyckling är det här den vi har testat som kanske kommer närmast att efterlikna det vi minns att köttversionen smakar som.

Hela vår recension av produkten kan du läsa här.

Oumph balls - Veganska köttbullar
Oumph balls – Veganska köttbullar

3. Oumph balls

Köttbullar är kanske inte det man främst förknippar Oumph med, men faktum är att de lyckas riktigt bra med sin version av klassikern. Dessa bullar har en fin smak och en kryddning som är lite annorlunda, men god.

Här kan du läsa vår recension.

Oumph The Spicy Kebab – vegansk kebab

4. Oumph the spiced kebab

Denna produkt är ungefär samma som ettan på listan, men med kebabkrydda. Denna är förvisso inte särskilt stark, så ytterligare kryddning kan behövas, men stekytan är fortfarande väldigt bra.

Hela vår recension kan du läsa här.

UNDVIK: Oumph ch*cken teriyaki style chunk

Nej, denna produkt är sannerligen inte någon höjdare. Den har en trist smak och en lika trist konsistens.

Här kan du läsa vår sågning av produkten.

Läs mer: