5 goda produkter du kanske inte visste är helt växtbaserade

I den engelskspråkiga vegovärlden finns det ett begrepp som kallas ”accidentally vegan” (”vegansk av misstag” på svenska). Det innebär att en produkt som egentligen inte är gjord med syftet att vara vegansk ändå är det.

När man som vegan hittar en produkt av denna typ blir man så klart väldigt glad. Här är några av de bästa exemplen vi har hittat.

Delicatoboll

1 . Delicatoboll från Delicato

Delicatobollen är vegansk eftersom smöret som vanligtvis finns i chokladbollar är utbytt mot mjölkfritt margarin. Gud vad glada vi är för detta. Även om det nu har kommit en rad andra veganska fikaalternativ var det här länge det enda som fanns att tillgå. Som tur är smakar Delicatobollar väldigt gott, så det var knappast någon som sörjde detta faktum.

När vi recenserade Delicatobollen gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här. Delicatos klassiska arraksbollar är för övrigt också helt veganska. De bjuder på en lite vuxnare smak, och recensionen av dem hittar du här.

2. Oreo original

Det här är en annan klassiker inom segmentet ”klassiska fika-grejer som råkar vara helt växtbaserade”. Oreo-kakor är ju väldigt gott, speciellt om man doppar dem i något gott veganskt mjölkalternativ.

Hela recensionen av Oreos hittar du här. Vi har för övrigt recenserat en rad andra Oreo-relaterade produkter. Bland annat varumärkets flingor. Alla recensioner av Oreos produkter hittar du här.

3. Kellogg’s Coco Pops

Vem älskar inte flingor med chokladsmak? Denna variant älskade vi när vi var barn, och den smakar fortfarande väldigt gott. Vi blev väldigt glatt överraskade när vi fick reda på att den här produkten är helt vegansk.

Här kan du läsa vår text om Coco Pops. Även konkurrenten Nesquick från Nestlé är för övrigt växtbaserad. Här kan du läsa om deras produkter.

4. Skippy Super Chunk

Att jordnötssmör är veganskt är veganskt är kanske inte så konstigt när man tänker på det. Det är liksom jordnötter, socker och olja. Men den här produkten känns ändå väldigt ovegansk, om ni fattar vad vi menar?

God är den hur som helst. Här kan du läsa hela recensionen av produkten.

Ica tapenade gröna oliver – vegansk tapenade

5. Ica tapenade gröna oliver

Tapenade innehåller vanligtvis sardeller. Denna variant är dock helt fri från detta, vilket innebär att den är helt vegansk. Den är dessutom ganska god, även om vi gärna sett att den varit lite saltare. En helt okej produkt är det hur som helst.

Här kan du läsa hela recensionen av Icas tapenade.

Läs mer: