4 riktigt goda veganska nuggets – och en du borde undvika

Nuggets är något av en vegoklassiker. Inte särskilt konstigt kanske, kyckling har alltid varit det kött som varit enklast att imitera. Trots att det numera finns substitut även för nötkött och fläsk gillar många de friterade fejkkycklingbitarna. I den här artikeln samlar vi därför de fyra bästa varianterna av vegonuggets som vi har testat, samt en som du kan undvika.

1. Ica vegonuggets (frysta)

Det här är de bästa nuggets som vi har testat. De har en riktigt bra panering, och dessutom en smak som heter duga. Servera med lite chilimajonnäs och pommes, och du har en riktigt god måltid framför dig.

Här kan du läsa hela vår recension.

2. Ugglarps krispiga vegonuggets

Denna produkt lever upp till sitt namn. Dessa nuggets är nämligen riktigt krispiga. Smaken är väldigt neutral, men mycket hellre det än att behöva stå ut med konstiga eftersmaker.

Hela vår recension av produkten kan du läsa här.

Hälsans kök plant-based nuggets – veganska kycklingbitar

3. Hälsans kök plant-based nuggets

För oss är det viktigaste när det kommer till vegonuggets krispigheten. Den här produkten har ett riktigt bra krisp, och detta gör att den kvalar in på denna lista. Smaken är okej, inte mer, inte mindre.

Här kan du läsa hela vår recension.

4. Garant vegonuggets

Dessa har en panering som inte är den bästa. Istället för krispig är den lite seg. Det vägs dock upp något av den goda smaken. Inga konstiga bismaker utan bara ganska gott!

Hela vår recension kan du läsa här.

Peas of Heaven Nuggets – veganska panerade kycklingbitar

UNDVIK: Peas of heaven nuggets

Dessa tycker vi inte om alls. De liksom växer i munnen när man äter dem, och vi skulle faktiskt inte rekommendera dem till någon.

Här kan du läsa vår sågning.

Läs mer: