4 goda färdiga veganska efterrätter – och en du ska undvika

Färdiga veganska efterrätter finns det många av i de svenska butikerna, och roligt nog är många av dem riktigt goda. I den här artikeln listar vi de fyra godaste vi har testat – samt ett riktigt bottennapp.

Alpro devilshly dark chocolate

1. Alpro devilishly dark chocolate

Den här varianten från Alpro är nog vår absoluta favorit när det kommer till färdiga veganska efterrätter. Precis som namnet antyder har den en smak av mörk choklad som verkligen är ljuvlig. Dessutom är konsistensen mycket bra.

Här kan du läsa hela vår recension av produkten, som vi givetvis gav en femma i betyg.

2. Alpro Double Chocolate Mousse

Även tvåan på den här listan kommer från Alpro, något som visar att företaget verkligen gör något rätt med sina efterrätter. Den här varianten har en fluffig konsistens och precis som nummer ett på listan har vi att göra med en riktigt bra chokladsmak.

Här kan du läsa hela vår recension.

Frödinge vegansk kladdkaka

3. Frödinge vegansk kladdkaka

Den här produkten är riktigt bra för alla som är sugna på något riktigt kladdigt. Konsistensen har nämligen Frödinge prickat helt rätt med i sin veganska kladdkaka. Smaken är också bra, men kanske lite för industriell för vår smak.

Vi gav den här produkten en stark trea i betyg. Här kan du läsa hela recensionen.

4. Valio oddlygood bake & dessert

När vi testade den här produkten beskrev vi den som ”okej, men knappast lysande”. Det är en bra sammanfattning, men för alla som letat efter ett veganskt alternativ till kvarg är den fortfarande ett utmärkt alternativ.

Här kan du läsa hela recensionen.

Ehrmann Veo Vegan Chocolate Pudding

UNDVIK: Ehrmann Veo Vegan Chocolate Pudding

Nej, nej, nej, Den här produkten kan vara en av de absolut äckligaste sakerna vi har ätit hela våra liv. Undvik för allt i världen.

Här kan du läsa hela vår recension.

Läs mer: