Vegansk rostad morotssoppa med kokosmjölk och ingefära

Unna dig denna läckra veganska rostade morotssoppa med kokosmjölk och ingefära, en riktig smakupplevelse som värmer kropp och själ. Den härliga blandningen av söta rostade morötter, exotiska kokosmjölk och kryddig ingefära skapar en fantastisk balans av smaker som kommer att göra denna soppa till en favorit.

Ingredienser:

  • 1 kg morötter, skalade och skivade
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 4 dl kokosmjölk
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk korianderpulver
  • Salt och peppar efter smak
  • 3 msk olivolja för stekning och rostning
  • Färsk koriander för garnering (valfritt)

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Lägg morötterna på en plåt, ringla över 2 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, tills morötterna är mjuka och har fått en fin gyllenbrun färg.
  2. Medan morötterna rostas, hettar du upp 1 msk olivolja i en stor kastrull över medelhög värme. Fräs lök, vitlök och ingefära tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 4-5 minuter.
  3. Tillsätt de rostade morötterna, grönsaksbuljong, kokosmjölk, gurkmeja och korianderpulver till kastrullen. Rör om och låt blandningen koka upp.
  4. Sänk värmen och låt soppan sjuda i ca 10 minuter så att alla smaker gifter sig väl.
  5. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en vanlig mixer. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar vid behov.
  6. Servera soppan i skålar och garnera med färsk koriander om så önskas.

Passar till vardag och fest

Denna veganska rostade morotssoppa med kokosmjölk och ingefära är en riktig smakrik njutning som passar lika bra till vardags som till fest. Den vackra orangefärgade soppan och de exotiska smakerna kommer att förtrolla både dig och dina gäster. Njut av denna smakfulla och värmande måltid!

Läs mer: