Vegansk quinoabowl med grillade grönsaker och hummus

Låt mig introducera en näringsrik och färgglad vegansk quinoabowl med grillade grönsaker och hummus. Den perfekta kombinationen av smaker och konsistenser gör denna måltid till ett sant mästerverk. Den fluffiga quinoan, de grillade grönsakerna som bjuder på en sötma, och den krämiga hummusen kommer att tillfredsställa alla dina smaklökar.

Ingredienser:

  • 2 dl quinoa
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar till smak
  • 4 dl hummus (köpt eller hemmagjord)
  • 2 dl färska spenatblad
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 4 msk citronsaft

Instruktioner:

  1. Först, skölj quinoan väl under kallt vatten. Låt det koka i en kastrull med dubbelt så mycket vatten tills allt vatten har absorberats. Ställ åt sidan för att svalna.
  2. Skär morötterna, zucchinin och paprikorna i bitar. Grill dem i en grillpanna med olivolja, salt och peppar tills de är mjuka och har fina grillränder.
  3. Förbered fyra stora skålar. Fördela quinoan jämnt mellan skålarna. Lägg till grillade grönsaker, en klick hummus och ett lager av färska spenatblad i varje skål.
  4. Strö över solrosfrön och pumpafrön och pressa över citronsaft.
  5. Servera genast och njut!

Fylld med protein

Denna veganska quinoabowl med grillade grönsaker och hummus är ett hälsosamt, näringsrikt och oemotståndligt alternativ för lunch eller middag. Den är fylld med proteiner, fiber och viktiga vitaminer och mineraler. Med varje tugga kommer du att njuta av en symfoni av smaker. Smaklig måltid!

Läs mer: