Superenkel hemmagjord vegansk choklad

Njut av denna läckra hemmagjorda veganska choklad som är både enkel att göra och fantastiskt god. Med endast ett fåtal ingredienser kan du skapa din egen choklad som passar perfekt som en lyxig gåva, till desserter eller för att stilla ditt sötsug.

Ingredienser:

 • 100 g kakaosmör
 • 50 g kakaopulver (osötat)
 • 50 g agavesirap eller lönnsirap (justera mängden efter smak)
 • 1/4 tsk vaniljextrakt
 • En nypa salt
 • Eventuella tillägg: nötter, torkad frukt, kokosflingor, kakaonibs

Instruktioner:

 1. Smält kakaosmöret i ett vattenbad: Fyll en kastrull med lite vatten och låt det sjuda. Placera en värmetålig skål över kastrullen så att den inte rör vattnet, och lägg i kakaosmöret. Rör om tills det är helt smält.
 2. Ta bort skålen från värmen och tillsätt kakaopulver, agavesirap eller lönnsirap, vaniljextrakt och en nypa salt. Rör om väl tills ingredienserna är väl blandade och smeten är jämn.
 3. Om du vill ha tillägg i din choklad, tillsätt dem nu. Du kan blanda i nötter, torkad frukt, kokosflingor eller kakaonibs för att ge din choklad extra smak och textur.
 4. Häll chokladsmeten i en form eller chokladformar av silikon. Du kan använda en rektangulär form för att skapa en chokladkaka eller mindre formar för individuella bitar.
 5. Låt chokladen stelna genom att placera den i kylskåpet i minst 30 minuter, eller tills den är helt fast.
 6. När chokladen är fast, ta ut den ur formen och förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet.

Delikat och underbar

Denna hemmagjorda veganska choklad är underbar för alla chokladälskare och ger dig möjlighet att anpassa din egen chokladupplevelse. Skäm bort dig själv och dina nära och kära med denna delikata och smakfulla godsak!

Läs mer: