Så gör du hemmagjord vegansk glass

Denna krämiga och läckra veganska glass är en fantastisk ersättare för traditionell glass och är gjord med kokosmjölk som bas. Den är enkel att göra hemma och kan anpassas med dina favoritsmaker. Njut av denna veganska glass på egen hand eller som en perfekt komplement till andra efterrätter.

Ingredienser:

 • 2 burkar (800 ml) kokosmjölk (helst fullfet)
 • 100 g socker eller valfri sötning efter smak (t.ex. agavesirap, lönnsirap)
 • 2 tsk vaniljextrakt
 • En nypa salt
 • Eventuella smaktillsatser: kakaopulver, bär, nötter, chokladbitar, karamellsås

Instruktioner:

 1. Förbered kokosmjölken genom att kyla burkarna i kylskåpet i minst 4 timmar eller över natten. Detta gör att det tjocka kokosfettet separeras från vätskan och skapar en krämig konsistens.
 2. Öppna de kylda burkarna med kokosmjölk och skopa ut det tjocka kokosfettet i en stor skål. Spara den återstående kokosvätskan för ett annat recept eller som en dryck.
 3. Tillsätt socker eller valfri sötning, vaniljextrakt och en nypa salt till kokosfettet. Vispa ingredienserna med en elvisp eller i en köksassistent tills blandningen är slät och krämig.
 4. Om du vill lägga till smaktillsatser, rör i dem nu. Du kan blanda i kakaopulver för en chokladsmak, mosa bär för en fruktig variant, eller tillsätta nötter och chokladbitar för extra textur.
 5. Häll glassmeten i en glassmaskin och följ tillverkarens instruktioner för att frysa glassen. Om du inte har en glassmaskin kan du hälla glassmeten i en lufttät behållare och frysa den i minst 4 timmar, rör om varje timme för att förhindra iskristaller från att bildas.
 6. När glassen har stelnat, servera den direkt för en mjukare konsistens eller låt den stå i kylskåpet i 10-15 minuter innan servering för en fastare konsistens.

Krämig och svalkande

Denna veganska glass är en underbar, svalkande och passar alla, oavsett om du är vegan eller inte. Skapa din egen smakkombination och njut av denna krämiga och härliga dessert året runt!

Läs mer: