Helt vegansk och gelatinfri pannacotta

Vegansk pannacotta är en läcker och krämig dessert som kan tillfredsställa både veganer och icke-veganer. Den traditionella pannacottan innehåller grädde, socker och gelatin, men en vegansk version kan enkelt tillverkas med hjälp av växtbaserade ingredienser. Här är ett enkelt recept för vegansk pannacotta som du kan prova:

Ingredienser:

  • 400 ml kokosmjölk (eller annan växtbaserad mjölk som mandel- eller havremjölk)
  • 100 ml kokosgrädde (eller annan växtbaserad grädde)
  • 1/2 dl socker (eller sötning efter smak, t.ex. agavesirap)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 tsk agarpulver (eller annat veganskt gelatiningsmedel)

Tillvägagångssätt:

  1. Blanda kokosmjölk, kokosgrädde och socker i en kastrull och värm på låg värme tills sockret har lösts upp. Rör om då och då för att förhindra att blandningen bränner fast.
  2. Tillsätt vaniljextrakt och agar-agar pulver till kastrullen och rör om väl. Öka värmen till medelhög och låt blandningen sjuda i cirka 5 minuter, eller tills agar-agar pulvret är helt upplöst och blandningen har tjocknat något.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något i några minuter. Häll därefter försiktigt blandningen i portionsformar eller glas.
  4. Låt pannacottan svalna i rumstemperatur innan du täcker över formarna eller glasen med plastfolie och ställer dem i kylskåpet. Låt pannacottan stelna i minst 4 timmar eller över natten.
  5. När pannacottan är helt stelnad kan den serveras direkt ur formarna eller glasen, eller stjälpas upp på tallrikar. Garnera gärna med färska bär, frukt eller vegansk choklad för en extra touch.

Elegant och smakrik

Denna veganska pannacotta är en elegant och smakrik dessert som kommer att imponera på alla som smakar den. Prova detta recept och njut av en härlig vegansk version av denna italienska klassiker!

Läs mer: