Vemondo remoulade sauce - Vegansk remouladsås

Vemondo remoulade sauce – Vegansk remouladsås

1
(1)
Vegansk remouladsås är något jag verkligen saknat. Tyvärr är Lidls veganska remouladsås från Vemondo inte tillräckligt bra.

Remouladsås är något jag förknippar med dansk mat som smörrebröd med rostbiff eller kanske framförallt stekt fisk. Idag finns bra veganska varianter på både rostbiff och panerad fisk, men remouladsås har lyst med sin frånvaro. Det är tyvärr fortfarande sant.

Den burk med ”vegansk remouladsås” som Lidl säljer smakar inte i närheten av originalet. Den har fel färg, saknar såväl curry som pickles och är alldeles för lös. Det är helt enkelt inte remouladsås, åtminstone inte på något sätt som jag känner till.

Att det inte smakar remoulad betyder inte att det är helt oätligt. Om något påminner smaken om en vegansk variant av den kalla såsen till fisk som man fick i skolmatsalen. Som sådan funkar den rätt bra, även om det skulle vara godare att blanda till en kall sås själv.

Om du vill ha vegansk remoulad föreslår jag att du blandar en god vegansk majonnäs, exempelvis Hellmans, med finhackade pickles (eller syltlök och inlagd gurka) och curry efter smak. Balansera med en skvätt citron eller vinäger, salt och eventuellt en nypa socker. Mycket godare!

Betygsätt den här produkten

1 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar