Tulip Veggie Bacon – vegansk bacon

3
(1)
Den danska köttjätten Tulip gör numera även veganska produkter. Vegojakt har testat deras bacon, som är en fullt godkänd produkt.

Bacon hör förmodligen till de saker som flest saknar när de slutar äta kött. Och det är väl knappast särskilt konstigt. Vem älskar inte kombinationen av salt, fett, rök och krisp?

Det här är något av ett kontroversiellt bacon. Den är nämligen tillverkad av Tulip, Danmarks motsvarighet till Scan, som numera även gör veganska produkter. För vissa kommer det säkert kännas konstigt att stödja ett företag som främst är känt för att arbeta med att döda djur (och i så fall ska man förstås strunta i att köpa den här produkten) – andra kan motivera ett köp med att det kanske kommer få bolaget att satsa mer på icke-animaliska produkter. Båda synsätten är så klart fine, och det handlar mest om vilken filosofisk inställning man har.

Smaken då? Den är faktiskt riktigt bra. Det märks att Tulips veganska bacon satsar på att vara så lik animaliskt bacon som möjligt, här finns nämligen alla de komponenter som återfinns i originalet. Problemet ligger i konsistensen. Trots ihärdig stekning blir bitarna aldrig riktigt krispiga. Det är synd, för annars hade den här produkten fått mer än bara godkänt, kontroversen till trots!

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar