Peas of Heaven schnitzel

Peas of Heaven schnitzel

2
(1)
Vegojakt testar Peas of Heavens veganska schnitzel. Det är en produkt som tyvärr är något av en besvikelse: ärtorna tar över för mycket.

Schnitzel är något av en klassiker. Olika varianter av rätten finns i hela världen. Versionerna de flesta av oss svenskar har en relation till är de centraleuropeiska, med exempel som den österrikiska wienerschnitzeln. Men även i Japan älskar man schnitzel. Där heter rätten tonkatsu, och serveras med en sås gjort på bland annat ketchup, soja och worcestershiresås.

Sedan länge finns det gott om veganska alternativ för den som inte vill ha gris, kalv eller kyckling i sin schnitzel. En av dessa varianter kommer från svenska Peas of Heaven, och det är den vi har testat inför den här artikeln.

Paneringen har en riktigt bra krisp, och är höjdpunkten i den här produkten. Resten är tyvärr inte mycket att hurra över. Ärtproteinet som schnitzeln är gjord på får tyvärr ta över allt för mycket. I stället för att smaka neutralt, som man hade önskat, är det mest som att äta ärtor. Ärtor är förvisso gott, men här passar det inte alls. Produkten växer i munnen för varje tugga.

Icas variant är betydligt bättre.

Betygsätt den här produkten

2 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar