Peas of Heaven chili cheeze – vegansk friterad ost

Peas of Heaven chili cheeze – vegansk friterad ost

2
(1)
Vegojakt testar Peas of Heavens veganska variant av chili cheese. Det är en produkt som är perfekt i allt förutom smaken, som tyvärr är dålig.

Chili cheese har länge varit något av en favorit på landets snabbmatsrestauranger. Det är inte särskilt konstigt. Kombinationen av krämig ost, krispig panering och kryddig chili känns verkligen som en vinnare.

Det finns bara ett problem. Ost är ju – som bekant – inte veganskt. Sagt och gjort har Peas of Heaven skapat en variant som inte innehåller denna mejerivara. Med tanke på varumärkesnamnet kanske man skulle kunna tro att det är ärtprotein som ersätter osten, men så är det inte. I stället är det en blandning av bland annat potatisstärkelse och majsmjöl.

Denna mix ger en härligt krämig konsistens, som vi uppskattar mycket. Dessutom är paneringen i toppklass. Problemet – som gör att den här produkten knappt är godkänd – ligger i smaken.

Dessa bollar är nämligen alldeles för söta. De smakar mer som en efterrätt än något man vill äta som tillbehör till en burgare. Tyvärr innehåller de dessutom på tog för lite chili, och hade definitivt kunnat vara saltare. Det är synd på en i övrigt bra produkt.

Betygsätt den här produkten

2 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar