Oumph Crispy Buffalo Bites – veganska kycklingvingar

Oumph Crispy Buffalo Bites – veganska kycklingvingar

3
(1)
Vegojakt testar Oumphs Crispy Buffalo Bites. Det är en produkt som smakar gott, men saknar den där extra krispigheten.

Oumph har de senaste åren blivit ett av de mer namnkunniga varumärkena i den veganska matvärlden. Mycket av detta faktum beror förmodligen på namnet. Oumph ligger helt enkelt väldigt bra i munnen. Det har därför blivit lite som Quorn var på 00-talet, en benämning som människor pratar om som om det vore ett unikt protein, snarare än ett varumärke (Oumphs produkter är – precis som de flesta av konkurrenterna gjorda på protein från soja, vete och/eller ärtor).

Den här produkten, som tar sin inspiration från den amerikanska klassikern ”Buffalo wings” är gjord på det förstnämnda proteinet. Styrkan sitter i smaken, den är nämligen väldigt god. Det smakar inte alls sådär gummiaktigt som vissa produkter gjorda på proteinet har en tendens att göra. I stället bjuds vi på en smak som påminner mycket om det vi minns att kyckling smakar som.

Oumphs Buffalo-vingars största svaghet ligger i det yttre lagret. Precis som är brukligt med rätten saknar detta bröd, vilket gör att frasigheten i man känner igen från panerade produkter försvinner. Problemet är att Oumph inte lyckas med att ersätta denna med någon vidare krispighet, vilket bra Buffalo wings ska göra. Istället får vi en produkt som är lite saggig.

Det är synd, för annars hade det här varit en riktig toppenprodukt. Nu blir det inte mer än godkänt för Oumphs skapelse.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar