Lindt Hello Vegan Salted Caramel – vegansk choklad

3
(1)
Vegojakt testar Lindt Hello Vegan Salted Caramel. Det är en produkt som smakar helt okej, men som absolut hade kunnat vara bättre.

Förr i tiden innebar det en en del uppoffringar att bli vegan. Man kunde till exempel inte längre njuta av en god chokladkaka, som ju – som bekant – innehåller mjölk. Flera av nutidens tillverkare av vegoprodukter försöker ändra på detta faktum. Det finns ju gott om goda alternativ till mjölk, så det borde inte vara några problem.

Ett av företagen som har försökt sig på ovanstående utmaning är Lindt. De flesta kanske känner dem som tillverkare av mörka chokladkakor och de där bollarna med fyllning som brukar inmundigas vid jul. Lyckas de lika bra med att skapa en produkt helt fri från animaliska produkter? Det försöker vi ta reda på i den här recensionen.

Den här kakan har smak av den numera så vanliga salta karamellen. Denna har under de senaste åren gått från att vara något av en trendsmak till att bli något som vart och vartannat livsmedel smaksätts med. I den här produkten funkar den salta karamellen riktigt bra, den bidrar med såväl sälta som sötma utan att ta över allt för mycket. Ett problem uppstår i stället med havremjölken, som den här produkten är gjord på. Smaken av spannmålet tar över lite väl mycket, och lämnar oss med en produkt som smakar lite väl mycket chokladboll. Det finns även en lite fadd eftersmak. Denna hänger kvar väl länge, och bidrar till att den här kakan inte är mer än godkänd.

Det är kul att det numera finns veganska alternativ till choklad. Men även om den produkten är helt okej är den knappast någon höjdare. Jakten på den perfekta kakan fortsätter.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar