Knorr Soldatens vegetariska ärtsoppa – Vegansk ärtsoppa

3
(1)
Soldatens ärtsoppa är en konservklassiker som är en stapelvara i många svenska skafferier. Nu finns den även i vegansk version.

Egentligen borde man ju bara se till att koka ärtsoppa själv. Det är riktigt billigt och inte alls svårt men tar för lång tid för att vara särskilt praktiskt. Därför är det tacksamt att det finns flera veganska färdiga soppor.

Soldatens vegetariska ärtsoppa är en helkonserv, vilket både har för- och nackdelar. Fördelen är att hållbarheten är lång och det är praktiskt att kunna ha några burkar i skafferiet. Nackdelen är att det smakar lite konserv. Den är het enkelt inte lika god som exempelvis Icas veganska ärtsoppa, som du hittar i plastkorv i kyldisken.

Konsistensen är väldigt mjuk och grötlik. Det gör ätupplevelsen lite tråkigare om man som jag uppskattar att ha lite textur kvar i ärtorna. Det finns även en lätt metallisk bismak som jag endast kan beskriva som ”konservburk”. Därmed inte sagt att det är en dålig produkt. Med lite extra mejram och en rejäl klick senap är det en helt ok måltid.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar