Ica pumpa- och sötpotatisburgare – vegansk hamburgare

Ica pumpa- och sötpotatisburgare – vegansk hamburgare

3
(1)
Vegojakt testar en lite annorlunda burgare från Ica. Det är en produkt som är riktigt god, men som hade kunnat ha en bättre konsistens.

I en tid där olika vegoprodukter tävlar om att smaka så likt kött som bara möjligt är det kul med en burgare som verkligen vågar vara vegansk ut i fingerspetsarna. Det finns ingenting med den här produkten som säger att den ska smaka som kött, och det tycker vi är ganska befriande.

I stället är det pumpa och sötpotatis som spelar huvudrollen. Det känns som två ganska spännande smaker. Sötpotatis har varit en trend i flera år nu, och pumpa är ju en växt vi kanske förknippar mer med ”bus eller godis” än med faktisk föda.

Trots att pumpan nämns först i produktnamnet får den här spela andra fiol. Den stora stjärnan när det kommer till smaken i den här produkten är sötpotatisen, som bidrar mycket med sin karaktäristiska sötma.

Pluspoäng får den här produkten för övrigt just därför att den inte är för söt. Med två så söta produkter som pumpa och sötpotatis känns det som att detta hade kunnat bli ett problem, men det blir det inte.

Problemet ligger i stället i konsistensen. Den här burgaren är lite för hård för vår smak. Med en produkt som är helt baserad på grönsaker tänker man kanske att det borde vara tvärtom, men här har de packats så hårt att burgaren ger väl mycket tuggmotstånd.

På det stora hela är det här dock en fullt godkänd produkt, som vi rekommenderar till alla som är trötta på vegoprodukter som är gjorda för att smaka så mycket kött som möjligt.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar