Ica kryddig vego-cabanossy – vegansk korv

Ica kryddig vego-cabanossy – vegansk korv

3
(1)
Icas veganska version av den klassiska kabanossen är en helt okej produkt. Problemet ligger i att den är lite för salt.

Kabanoss är i sitt originalutförande en kryddig korv gjord på fläskkött. Den har sitt ursprung i Polen och är en av landets mest populära matexporter. I Sverige har kabanossen länge varit en favorit på landets korvmojar och Speedway-banor. Det är en korv för dem som vill ha något med lite mer smak än en vanlig varmkorv, men som inte får munnen att börja brinna.

Nuförtiden behöver man inte äta kött för att kunna njuta av en kabanoss, utan det finns flera helt djurfria alternativ. Ett av dessa är den här från Ica. Från denna svenska matvarujätte har vi tidigare testat en vegansk version av chorizo. Precis som den har den veganska kabanossen en helt okej konsistens. Ingen kommer luras att tro att det här är kött, men ärtproteinet gör att det ändå finns gott om tuggmotstånd.

Problemet med den här produkten ligger i smaken. I vårt tycke funkar inte kryddningen så bra som den hade kunnat göra. Vegoprodukter lider ofta av att de inte har tillräckligt mycket salt. Här är det – för ovanlighetens skull – tvärtom. Den här produkten är för salt, vilket gör att de andra kryddorna inte får skina lika mycket. Det är lite synd, annars hade det här varit en riktig toppprodukt.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar