Ica hummus oliv

Ica hummus oliv

3
(1)
Vegojakt testar Icas hummus med smak av oliv. Det är en helt okej produkt, även om den inte smakar särskilt mycket hummus.

Hummus, hummus, hummus… Vem älskar inte den krämiga kikärtsröran från Mellanöstern? Här snackar vi om en riktig ikon inom vegansk mat, en storslagen jätte med få konkurrenter. Varför? Vi tror att det handlar om kombinationen mellan tidigare nämnda krämighet samt den så kallade tahinin. Tahini är en sesampasta, och är den komponent i hummus som bidrar med den nötiga smaken.

Vegojakt har tidigare testat Icas vanliga hummus. Det är en produkt som å ena sidan är godkänd, men som å andra sidan saknar en del av den krämighhet som finns hos vissa av konkurrenterna. Dessutom går det att argumentera för att produkten skulle behöva mer tahini.

Men smaksatt hummus är ett annat game än den naturella varianten. Därför var förhoppningarna ändå relativt höga när vi satte oss ner för att testa Icas hummus med smak av oliv. Det positiva här är att Ica har lyckats riktigt bra med olivsmaken. Den är väldigt närvarande och påminner oss om en god tapenade. Frågan är dock om den inte blir lite för mycket. Hade vi inte vetat om att den här produkten är en hummus hade vi kanske inte ens kunnat gissa oss till det. För den som är sugen på en olivröra är det dock en riktigt bra produkt.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar