Ica hummus klassisk

3
(1)
Vegojakt har testat Icas hummus. Det är en fullt godkänd produkt, men de där riktigt höga höjderna når den inte upp till. Jag tror aldrig att jag har träffat en person som inte tycker om hummus. Det finns helt enkelt inte särskilt mycket att inte tycka om med kikärtsröran. Krämigheten finns där, lite nötiga umamitoner från sesampastan, och så kikärtorna, som liksom känns mättande medan man äter dem. Det är till och med kul att säga: Hu-MUSS.

Dessutom går röran att kombinera med så många olika saker: allt från aubergine till falafel är gott med hummus. För att inte tala om ett varmt härligt pitabröd eller – varför inte – kikärtor. Om man gillar en ännu mer nötig smak kan man alltid hälla i lite extra tahini.

Tidigare har vi på Vegojakt testat Zeinas hummus. Den röran är en riktig höjdare, och kombinationen av krämig smak och hög tahinifaktor gjorde att vi gav den högsta betyg när vi testade den. Riktigt de höjderna når tyvärr inte Icas variant, men det betyder inte att den är dålig.

Smaken består av mer kikärta och mindre tahini än i Zeinas variant. Här beror det ju lite på vad man gillar – men nötigheten är på grund av detta inte lika framträdande – ett minus i våra ögon. Krämigheten är inte heller lika bra. Den är fullt godkänd, men bidrar inte med det där lilla extra.

Produkten är dock inte äcklig. Det är en fullt godkänd hummus. Dessutom är den några kronor billigare än Zeinas, så om du är fattig student kan den kanske vara ett bra alternativ.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar