Hälsans kök Sensational Chorizo – vegansk korv

Hälsans kök Sensational Chorizo – vegansk korv

3
(1)
Sensational Chorizo från Hälsans kök är en helt okej produkt, men den håller inte riktigt vad den lovar.

Vegojakt har tidigare skrivit om Hälsans köks produkt Sensational Burger. Precis som den här produkten är den ett – lite skamlöst – försök att kapitalisera på populariteten hos det amerikanska vegoföretaget Impossible Foods (vars produkter inte finns att köpa i Sverige). Att Impossible har blivit så hajpat beror på att deras produkter, enligt de flesta som smakat dem, smakar väldigt likt kött.

Hälsans kök är något av en veteran på den svenska vegomarknaden. Deras produkter har funnits i kyl- och frysdiskarna så länge undertecknad kan minnas. Det är därför kanske inte särskilt konstigt att företaget känner att de måste förnya sig.

Med det sagt är det lite lustigt att Hälsans kök marknadsför just den här produkten på det här viset. Den smakar nämligen inte i närheten av det vi minns att chorizo smakar som – varken när det kommer till smak eller konsistens. I brist på en bättre jämförelse smakar den här korven ganska likt falafel. Med det är det förvisso inget fel, den är till och med riktigt god, men med tanke på marknadsföringen hade man väntat sig något annat.

Sammanfattningsvis är det här en helt okej produkt, men vi rekommenderar den mer till människor som är sugna på falafel än de som vill käka korv.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar