Hälsans kök Sensational Burger – vegansk hamburgare

Hälsans kök Sensational Burger – vegansk hamburgare

3
(1)
Hälsans kök är med den här produkten tydligt inspirerade av två amerikanska företag. De når tyvärr inte riktigt upp till samma höjder.

Det är tämligen uppenbart från var inspirationen för den här produkten kommer. Det handlar så klart om de amerikanska fejkkött produkter som de senaste åren har gjort succé på marknaden. Namnet på den här produkten är nästan en kopia på Impossible Burger, som tillsammans med Beyond Meats burgare är ledande inom segmentet.

Att det är just Hälsans kök som ligger bakom den här produkten är lite lustigt. Detta varumärke är en veteran på den svenska marknaden, och förknippas kanske mer med sojafärs än med innovativa burgarpuckar som både ser ut och smakar precis som kött.

Soja är också det som den här burgaren är gjord av. Detta innebär att produkten inte blir fullt lika köttig som motsvarigheter gjorda på till exempel ärtprotein. En fördel är dock att Hälsans kök har lyckats dölja smaken av sojan. Detta, i kombination med en lätt rökig smak, gör att produkten ändå inte ligger så långt ifrån det vi minns att kött smakar som.

På det stora hela är det här en helt okej produkt. Men den är knappast lika god som till exempel Beyond Meats burgare. För att bli det hade Hälsans kök nog behövt byta ut sojan.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar