Green Star vegankaka ljus choklad

Green Star vegankaka ljus choklad

3
(1)
Vegojakt testar Green Stars veganska choklad. Det är en produkt som är god, även om den hade kunnat vara lite ljusare. Att skapa en vegansk version av choklad kanske låter lätt – man märker ju knappt att originalversionen innehåller mjölk. Men när vi testade Lindts chokladkaka med smak av salt karamell slogs vi av att det nog är svårare än man tror. Den produkten är nämligen baserad på havremjölk, vilket gör att den får en smak som påminner väldigt mycket om chokladbollar. Det behöver ju inte vara något negativt i sig, men är lite trist om man är sugen på en riktigt god choklad.

Green Stars tolkning av den klassiska chokladkakan är inte baserad på havremjölk. Här får istället ris spela huvudrollen. Det känns som ett väldigt bra val: riset lämnar ingen konstig eftersmak och det här smakar betydligt närmare det man kan förvänta sig av ett substitut till mjölkchoklad.

Med det sagt är det knappast så att den här produkten inte saknar problem. Det främsta ligger i att den smakar för mörkt för att vi våra ögon kunna ses som en ljus choklad. Det här smakar snarare som en mörk variant på den ljusare skalan av spektrumet. Den är inte äcklig för det, tvärtom är den ganska god, men det gör ändå att produkten blir något av en besvikelse.

Sammantaget är det här en fullt godkänd produkt. Det är bara synd att den inte är lite ljusare – nu gränsar det mot falk marknadsföring!

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar