Eldorado Vegobacon Klippta skivor

Eldorado Vegobacon Klippta skivor

3
(2)
Eldorado vegobacon är en av de bästa baconersättningarna på marknaden. Det smakar självklart inte helt som animaliskt bacon, men det fyller på ett mycket bra sätt samma funktion.

Alla som väljer att äta veganskt har någon gång stött på en riktig baconälskare. Han (för det är oftast en han) kan inte tänka sig ett liv utan hårdsaltad och rökt gris och skulle helst äta bacon med alla mål. Kärleken till bacon har i stort sett blivit hela hans personlighet. Baconälskaren var vanligare för ett par år sedan, men man springer fortfarande på honom då och då. En riktig Baconälskare skulle inte bli nöjd med Eldorados Vegobacon men för oss andra, som har en mer balanserad syn på bacon, är det ett bra alternativ.

Eldorados Vegobacon är enligt förpackningen ”klippta skivor”. Jag skulle kanske snarare kallat det hackat, för bitarna är ganska små. De är lätta att knapersteka och om de får rinna av på hushållspapper blir det ett trevligt, krispigt tillägg till vilken rätt som helst. Konsistensen är tuggig och köttlik, och för känsliga veganer kan det vara lite för likt originalets konsistens för att vara riktigt njutbart.

Smaken är lite mesig och mest salt. Den vinner på att kryddas upp lite och med lite mer salt, svartpeppar, en liten nypa socker och rökt paprikapulver blir smaken mer spännande. Eftersom vegetabilier har lägre fetthalt skadar det inte att steka i lite extra olja för att få den där rundare känslan i munnen som en högre fetthalt ger.

På grund av de små skivorna funkar det här vegobaconet bra som en topping eller eventuellt en del i exempelvis en pastasås. Om man söker stora baconskivor finns det andra alternativ som ser bättre ut. Det här är dock en av de som har bäst konsistens och saknar konstiga bismaker.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar