El Taco Truck Chipotle Mayo

El Taco Truck Chipotle Mayo

2
(2)
Vegojakt har testat varumärket El Taco Trucks veganska chipotlemajonäs. Det är en produkt som inte är så bra som den hade kunnat vara.

För några år sedan började de dyka upp lite överallt i de svenska storstäderna: food trucksen. Dessa mobila gatukök gav – och ger – svenskarna chansen att testa mat från hela världen serverad på papperstallrikar eller i gårdagens Expressen. En av de mer populära aktörerna blev snabbt El Taco Truck – kanske inte så konstigt med tanke på att det faktiskt var den första food trucken som rullade ut på Stockholms gator (i alla fall om man får tro företaget själva).

Nuförtiden är El Taco Truck framför allt kända för sin helt veganska produktlinje, som återfinns i landets dagligvarubutiker. Förutom att allt är fritt från animaliska produkter är den gemensamma nämnaren så klart också att det handlar om produkter inspirerade av det mexikanska köket.

Produkten vi har testat idag är en variant av den populära chipotlemajonäsen, i USA ofta kallad för ”Mexican secret sauce”, och känd för sin kombination av rökig hetta och krämighet. Det sistnämnda lyckas El Taco Truck riktigt bra med att återskapa. Den här såsen är faktiskt riktigt dryg. Med smaken är det tyvärr inte riktigt lika gott ställt. Vi hade gärna sett en ordentlig extra dos hetta, och kanske även en lite rökigare smak. Just nu är produkten tyvärr lite för mesig.

Det känns lite som att El Taco Truck har tagit fram en sås som så många konsumenter som möjligt ska vara okej med. Det är synd, för istället har de skapat något som de flesta nog kommer tycka är relativt tråkigt. Med det sagt är det här inte någon dålig produkt – den hade bara kunnat vara mycket bättre.

Betygsätt den här produkten

2 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar