Dug original potato dairy free - Vegansk mjölk

Dug original potato dairy free – Vegansk mjölk

3
(1)
Det råder ingen brist på veganska mjölkalternativ men Dug, som är vegansk mjölk gjord av potatis, är en av de mer spännande nya alternativen.

Dug är gjort av potatis vilket kanske verkar lite märkligt men som potatisälskare är jag intresserad av alla nya sätt att använda knölen. Smaken är mild och god och den som var rädd att det skulle smaka utspätt potatismos kan vara lugn. Jag känner faktiskt mycket lite smak av potatis överhuvudtaget i mjölken. Om något har den snarare en lätt smak av pannkakssmet.

Potatismjölken från Dug funkar fint både varm och kall och den skar sig ingen gång när jag hällde den i mitt varma kaffe, trots att jag någon gång glömt att skaka förpackningen. Jag tycker inte den är särskilt god att dricka direkt, men då är jag heller ingen som direkt gillar att dricka någon typ av mjölk.

Jag har svårt att bestämma mig hur jag ska uttala namnet Dug. Är det på svenska, som böjningen av ordet ”duga” eller på engelska som böjningen på ”dig”, alltså gräva? Det är kanske inte det viktigaste men det speglas även i den lite förvirrade inställning jag har till den här produkten.

Grejen är att jag verkligen vill tycka om den här potatismjölken. Fördelarna är många – det är klimatsmart, potentiellt billigare än mjölk gjord på dyrare ingredienser som exempelvis mandel och så är jag i allmänhet ett fan av potatis. Däremot är smaken lite i konstigaste laget och jag märker att jag önskar att jag kunde dölja den mer när jag använde den i en smoothie.

Det finns en hel uppsjö av veganska mjölkalternativ, vilket vi som väljer bort animalisk mjölk kan utnyttja. Själv föredrar jag Alpro Soyamjölk i kaffet, havremjölk till gröten och mandelmjölk för att koka risgrynsgröt på. Om jag personligen kommer att hitta något bra användningsområde för potatismjölken från Dug är tveksamt, men det är inte ett dåligt tillskott på den veganska mjölkmarknaden.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar