Dafgårds Leif Mannerströms köttfria köttbullar

Dafgårds Leif Mannerströms köttfria köttbullar

2
(3)
Leif Mannerströms köttfria köttbullar från Dafgårds är en bra vardagsräddare som är nästan omöjlig att skilja i smak och utseende från köttbullar med animaliskt ursprung. De är små, fina bullar med bra färg och smakar som färdiga köttbullar alltid smakat.

Färdiga köttbullar är en sån där rätt som man kanske egentligen inte tycker om, men ändå kan bli riktigt sugen på. Det går såklart inte att jämföra med hemmagjorda bullar (förslagsvis av en formbar färs) men precis som pulvermos är industribullarna goda på sitt alldeles egna sätt. Nu finns det flera köttbullsalternativ för veganer i frysdisken, men Leif Mannerströms från Dafgårds är en av de bästa.

Det är spännande att husmanskostens kanske allra främsta försvarare Leif Mannerström satt sitt namn på flera veganska produkter, vilket är långt ifrån hans köttiga rötter. Den cyniske kallar det en marknadsföringsgrej men om man är mer positivt lagd kan man se det som att veganska alternativ både blivit mer mainstream och att det är mindre märkligt även för mer inbitna köttätare att man kan välja bort animaliska produkter. I just fallet med frysta köttbullar har det alltid varit svårt att känna någon smak av den faktiska råvaran, så att göra dem växtbaserade gör väldigt liten skillnad för smaken. Dessutom är det bättre för miljön och klimatet och leder till färre djurs lidande. För producenterna är det bra reklam att kunna ge veganer alternativ och det är dessutom säkert billigare att producera, så det är en dubbel vinst för dem.

Frysta köttfria köttbullar är kanske inget du vill eller ens ska äta varje dag, men personligen är jag glad att alternativet finns.

Betygsätt den här produkten

2 / 5. 3

Var först med att betygsätta

Ett svar

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Ett svar

Lämna ett svar