Bake my day - Vegansk semla (2-pack)

Bake my day – Vegansk semla (2-pack)

2
(1)
Semlor är en riktig klassiker och få saker är lika mumsiga som en riktigt god semla. De senaste åren har allt fler varianter på den klassiska semlan dykt upp. Nu finns det även veganska semlor i handeln.

Semlorna från Bake my day ser riktigt goda ut. Grädden är vackert spritsad och florsockret täcker den jämna och fina bullen. Smaken är det däremot lite sämre med.

Bullen är väldigt lätt och på gränsen till torr och har inte mycket smak av kardemumma. Det är dessutom rätt snålt med mandelmassa så det gör hela upplevelsen torrare. Det är även en lite märkligt parfymerad smak i mandelmassan.

Det stora problemet är dock grädden. Den har en märklig konsistens och fastnar liksom på munnens insida. Vissa som äter animalisk grädde skulle kanske hävda att det här är sånt man får räkna med när man väljer veganskt, men det finns MYCKET bättre veganska gräddsorter. Jag var tvungen att skrapa bort ungefär hälften för att kunna äta upp semlan.

Det är väl få som fortfarande äter semlan som hetvägg, alltså med varm mjölk, men det är ändå ett bakverk som öppnar för att hitta sin personliga favorit. Jag vill därför göra klart att jag föredrar klassiska semlor, med mandelmassan i klump och inte mixad med grädden. Jag är heller inte överförtjust i sådant som semmelwraps eller saffranssemlor. Jag borde alltså gilla Bake my days semla, men det gör jag inte.

Ska man då helt skippa dessa veganska semlor? Nja, det är ju trots allt en semla och en semla är alltid en dekadent fikaklassiker. Men förbered dig på att det kommer vara en rätt medioker upplevelse.

Betygsätt den här produkten

2 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar