Alpro Soya Cooking

Alpro Cooking Soya

3
(2)
Alpro Cooking är en sojabaserad matlagningsbas som används som matlagningsgrädde för att göra framförallt varma rätter gräddigare och krämigare.

Alpro är ett av Sveriges största varumärken för växtbaserade och veganska produkter, främst i mejerisegmentet. De har allt från flera olika sorters mjölk till puddingar, veganska yoghurtar och gräddprodukter. Det finns två ditinkt olika gräddprodukter, den röda Alpro Soya Whipping som är vispbar och den gröna, för matlagning, som den här recensionen handlar om. Det är viktigt att använda rätt alprogrädde till rätt sak, eftersom de är mycket olika och inte går att byta mot varandra. Den röda vispbara är alldeles för söt för att använda i mat och kan dessutom skära sig av värme.

Den gröna Alpro cooking är inte vispbar utan fungerar bara i matlagning. Den skär sig inte i varm mat utan är lätt att använda. Den smakar relativt starkt av soja, så är man känslig för just den bismaken kanske man bör söka ett annat alternativ. En skvätt av något syrligt som citron eller vinäger brukar annars vara ett bra sätt att väga upp sojasmaken. Den fungerar bäst i västerländsk matlagning som gräddiga såser och grytor. Om du exempelvis ska laga något mer inspirerat av Indien eller Thailand är kokosmjölk oftast ett bättre alternativ.

Alpro Cooking brukar finnas tillgänglig i de flesta matbutiker och har ett relativt lågt pris. Oöppnad har matlagningsgrädden en lång hållbarhet så den är praktisk att ha hemma.

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar