4 riktigt goda produkter från Oatly – och en du kan skippa

Oatly är ett av de mer välkända varumärkena för veganska produkter. Mest kända är företaget kanske för sin klassiska havremjölk, men faktum är att de har en hel radda produkter som håller hög kvalitet. Här är de fyra godaste vi har testat, samt en som du gör bäst i att undvika.

Oatly Say cheese naturell – vegansk creamcheese

1. Oatly say cheese naturell

Det här är den kanske bästa veganska versionen av cream cheese som ni någonsin prövat. Den är riktigt krämig och har dessutom en smak som är riktigt svår att skilja från det animaliska originalet.

När vi testade den här produkten gav vi den en femma i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

2. Oatly hazelnut swirl

När det kommer till vegansk glass är det här en av våra absoluta favoriter. Den har en stark smak av hasselnöt och är dessutom söt utan att vara sliskig. Slutligen är den väldigt krämig.

Vår recension av produkten kan du läsa här.

3. Oatly cold brew latte

Ibland har man så bråttom att man inte hinner göra kaffe. Då är detta iskaffe på burk ett bra alternativ. Visserligen är kaffesmaken inte så stark som man hade velat, men det är fortfarande gott.

Här kan du läsa hela vår recension.

4. Oatly imat fraiche

Denna veganska variant på creme fraiche är riktigt bra när du ska laga egen mat från grunden. Den funkar dessutom bra som bas för exempelvis dipp.

Vår recension kan du läsa här.

UNDVIK: Oatly havredryck apelsin mango

Att det här inte är gott hör man nästan på namnet. Det smakar kort sagt som om man blandat juice och mjölk. Sötsliskigt och konstigt.

Här kan du läsa vår sågning.

Läs mer: