Budgetvänlig vegansk tofulasagne

Denna lasagne är packad med smakrika grönsaker och tofu, och den är otroligt saftig och god. Dessutom är den också mycket billig att laga, så det är ett bra alternativ för en budgetvänlig måltid.

Ingredienser:

  • 1 paket lasagneplattor
  • 1 block fast tofu, dränerad och smulad
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 gul squash, skivad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 burk marinara sås
  • 1/4 kopp näringsjäst
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano

Instruktioner:

  1. Koka lasagneplattorna enligt paketets anvisningar. Skölj i kallt vatten och lägg åt sidan.
  2. Förvärm ugnen till 375°F.
  3. I en stor stekpanna, stek zucchini, squash, paprika, lök och vitlök tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt den smulade tofun och stek i ytterligare 2-3 minuter.
  4. Tillsätt marinara såsen, näringsjäst, basilika och oregano till grönsaks- och tofublandningen. Rör om och låt det koka upp.
  5. Lägg ut ett lager av lasagneplattor i botten av en ugnsfast form. Toppa med ett lager av grönsaks- och tofublandningen. Upprepa detta lagerbyte tills ingredienserna är slut.
  6. Täck lasagnen med folie och grädda i ugnen i 25 minuter. Ta sedan bort folien och grädda i ytterligare 10-15 minuter tills lasagnen är bubblande och gyllene brun.

Saftig och läcker

Denna veganska lasagne är ett läcker och hälsosam. Följ detta enkla recept och njut av en saftig och smakrik lasagne som är fylld med nyttiga ingredienser!

Läs mer: