5 riktigt goda veganska chips du kan köpa i butik

Chips är ofta veganska, men faktiskt inte alltid. Vi på Vegojakt har därför testat en rad helt växtbaserade varianter, så att du som konsument ska kunna hitta rätt i chipsdjungeln. Här är de fem godaste vi har testat.

Estrella salt och vinäger - Veganska chips

1. Estrella salt och vinäger

Chips med smak av salt och vinäger är väldigt populärt i Storbritannien, men i övriga världen är de något av en vattendelare. Vi älskar hursomhelst de syrliga och salta chipsen. Allra mest tycker vi om den här varianten från Estrella. De har en riktigt bra smak, och är dessutom 100 procent veganska.

När vi recenserade den här produkten gav vi den vårt högsta betyg, en femma. Hela recensionen kan du läsa här.

Svenska lantchips Gräddfil och lök - Veganska chips

2. Svenska lantchips gräddfil och lök

De här chipsen är riktigt, riktigt krispiga. Dessutom har de en god smak av gräddfil och lök. Den ojämna formen på de här chipsen gör att kryddorna fastnar bättre än på andra chips. Sammanfattningsvis smakar de här chipsen lite som vanliga sour cream and onion, men mycket godare!

Här kan du läsa hela vår recension.

Coop Lite grövre chips Jalapeño - Veganska chips

3. Coop lite grövre chips gräddfil och chili

De här chipsen är grövre än vanliga Estrella eller OLW. Däremot skiljer de sig inte särskilt mycket från lantchips. Goda är de dock. Jalapenon bidrar med en riktigt härlig hetta, och det här är chips som vi verkligen tycker om.

När vi skrev om den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Helsa recensionen kan du läsa här.

Estrella linschips BBQ - Veganska chips

4. Estrella linschips bbq

Linschips är något vi verkligen gillar. De är så frasiga och goda. Den här varianten kommer med smak av bbq, eller ”grill” som vi brukar säga på svenska, och är riktigt smaskens. Rekommenderas.

Här kan du läsa hela vår recension av de här goda chipsen.

Coop Lite grövre chips Gräddfil och chili - Veganska chips

5. Coop lite grövre chips gräddfil och chili

Även dessa chips kommer från Coops ”lite grövre” sortiment. Till skilnad från jalapenovarianten är finns här inte mycket hetta att tala om, men det är ändå ett välkryddat och gott chips.

Här är hela vår recension.

Läs mer: