4 sorters gott veganskt iskaffe du kan köpa i butik

Färdiggjort iskaffe kanske inte låter som världens roligaste grej, men ibland kan det vara en riktig lifesaver. Det händer ju ganska ofta att man inte har tid att brygga eget och behöver något som går fort att dricka. I den här artikeln listar vi de fyra bästa varianterna vi har testat, samt en som inte håller måttet – och som du borde undvika. 

1. Alpro almond caffe

Det här är troligen det bästa iskaffe vi på Vegojakt har smakat. Smaken är förvisso något söt för att det ska vara en klockren fempoängare, men i övrigt är det en lysande produkt. 

Hela vår recension av produkten kan du läsa här

2. Oatly cold brew latte

Det här kaffet smakar också riktigt bra. Visst finns där en eftersmak av havre som vi inte är superförtjusta i, men när resten är så gott spelar det inte särskilt stor roll.

Här kan du läsa hela vår recension.

3. Alpro caffe caramel soya

Det här iskaffet är alla som gillar lite sötare smaker. Det har en riktigt fin smak av karamell, som vi verkligen tycker om. Imponerande att Alpro lyckas göra två riktiga höjdarvarianter. 

Hela vår recension kan du läsa här

4. Vemondo almond iced coffee

Den här varianten från Lidls varumärke Vemondo har en bra sötma. Dessutom gör det faktum att produkten är gjord på mandel att det inte blir några konstiga eftersmaker. 

Här kan du läsa hela vår recension.

UNDVIK: Starbucks oat-based vanilla macchiato

Den sämsta varianten kommer något överraskande från jätten Starbucks. Det här iskaffet smakar inte kaffe alls. Istället är det havre som dominerar. Det är inte särskilt gott.

Hela vår sågning kan du läsa här

Läs mer: