5 goda växtbaserade mejeriprodukter du kan köpa i butik

Under de senaste årens vegotrend har ett segment fått fler nya produkter än kanske något annat. Vi pratar så klart om mejeriprodukterna. Knappt en dag har gått utan att en ny vegansk mjölk, yoghurt eller creme fraiche har äntrat butikssortimenten. Den ena med en mer spexig grundingrediens än den andra. Det har handlat om allt från ärta till potatis, och så klart även havre. Här är de fem bästa veganska mejeriprodukterna vi har testat.

1. Alpro Greek Yoghurt High Protein Passionfruit

Den här produkten är riktigt god. Dels smakar själva yoghurten bra, dels finns det i botten av bägaren en sylt som är minst sagt himmelsk. Det här är kort sagt en riktig topprodukt, som vi verkligen tycker om. Den finns dessutom i en lika god jordgubbsvariant.

Här kan du läsa hela vår recension av produkten.

2. Alpro soya whipping

Även listans andraplats intas av Alpro. Det här är en vispgrädde som blir riktigt fluffig och bra när man vispar den. Skillnaden från den animaliska varianten är knappt märkbar alls. Det här är en riktig favorit som vi rekommenderar till alla gräddsugna veganer.

Här är vår artikel om produkten.

3. Ica I Love Eco mandeldryck

Smaken är ju som bekant som baken, men vi tycker att mandelmjölk är det absolut godaste veganska mjölkalternativet. Den här varianten från Ica tycker vi är den allra bästa mandelmjölken. Därför förtjänar den självklart en plats på listan.

Här kan du läsa hela vår recension av denna mycket goda produkt.

4. Ica naturell havredryck

Andra föredrar havremjölk. Den här varianten från Ica tycker vi är den godaste såväl i kaffet som på egen hand. Alltså snäppet bättre än konkurrenten Oatly, enligt oss.

Här är hela recensionen av produkten.

5. Oatly imat fraiche

Apropå Oatly älskar vi verkligen den här creme fraiche-varianten. Den har en bra smak och gör sig riktigt bra i mat. Dessutom används den med fördel för att göra till exempel veganska dippar.

Här är hela vår artikel om produkten.

Läs mer: