4 sorters gott, nyttigt och veganskt godis

Vi brukar föredra godis av den traditionella sorten. Ni vet, den söta och onyttiga sorten. Vi har till och med gjort en lista över de bästa gelatinfria sorterna. Men ibland vill man ha ett nyttigare alternativ. Även där finns det gott om veganska alternativ i butikerna. I den här artikeln samlar vi de fyra vi tycker är bäst, samt ett som du borde undvika.

1. Renée Voltaire kokosbite citron och gurkmeja

Den här produkten smakar lite som en vuxenversion av den klassiska chokladbaren Bounty. Här får vi kokos täckt av himmelskt god mörk choklad. En mycket god produkt.

Hela vår recension kan du läsa här.

2. Welli bites hallon och fläder

Det här tycker vi är den godaste produkten från varumärket Welli bites, som blivit känt bland annat för sin medverkan i SVT:s Draknästet. De här bitarna har en god och sur smak, som vi tror att de flesta kommer att gilla.

Här kan du läsa hela vår recension.

3. Dave and Jon’s dadlar saltlakrits

Dessa dadlar är saltare än många salta godissorter vi har testat. Man glömmer nästan att det man äter faktiskt är dadlar.

Hela vår recension kan du läsa här.

4. Bear fruit rolls raspberry

Hallonrullarna från varumärket Bear känns väldigt nyttiga. Kanske lite för nyttiga för vår smak. Men de har också en naturlig och ganska trevlig smak av hallon som vi tycker om.

Här kan du läsa hela vår recension.

UNDVIK: Exotic snacks coco cubes vanilj

Att äta dessa känns som vi föreställer oss att det smakar att äta trä. Nej tack.

Hela vår sågning kan du läsa här.

Läs mer: